Contact maken met je Gids

Er zijn vele manieren om contact te maken met je Hoofdgids, ik wil hier graag 1 manier uitleggen. Zoek ten eerste een rustige plek op. Ergens waar je niet gestoord kunt worden door telefoon, radio, tv etc. Alles wat afleidt kan verstorend werken.

Haal een paar keer diep adem totdat je voelt dat je ontspannen bent. Visualiseer je eigen lichaam in je gedachten en omring jezelf met een helder wit licht. Visualiseer dat je boven aan een trap staat. Deze trap heeft 10 treden naar beneden. Aan het einde van de laatste tree zie je een gesloten deur. Als je straks die deur opendoet zul je achter die deur je Gids ontmoeten.

Barbara Bandel - Juiste Paragnost, Paragnosten

Je staat boven aan de trap en je loopt langzaam naar beneden en je telt de treden van 10, 9, 8, 7 enzovoorts totdat je beneden bij de deur aangekomen bent. Nu doe je die deur open en daar zal je Gids staan. Je mag in je visualisatie zelf bepalen in welke setting je hem of haar gaat zien. De een vindt het strand heel erg mooi, terwijl een ander een grasveld of een bos zal visualiseren. Laat je fantasie de vrije loop, het gaat erom dat je een plek in je geest creëert waar jij je op je gemak voelt.

Je hebt de deur geopend en je ziet je Gids staan. Het is niet erg als je geen gezicht ziet, een lichaam of een vage gestalte is de eerste paar keer ook voldoende, de rest komt later wel.

Loop rustig naar hem of haar toe en ga tegenover hem/haar zitten, staan of liggen... wat jij het prettigst vindt. Je kunt nu tegen je Gids gaan praten maar je kunt ook afwachten om te kijken wat je Gids tegen jou zegt. De communicatie gaat via gedachten, er zullen dus gedachten in jouw hoofd naar boven komen.

Barbara Bandel - Juiste Paragnost, Paragnosten

Het communiceren met je Gids zal misschien in het begin verwarrend zijn omdat je zult denken "zijn dit nu mijn gedachten of de woorden van mijn Gids?" Dit is heel normaal en alleen door dit regelmatig te oefenen zul je gaan merken dat er soms gedachten bij jezelf naar boven komen waarvan je zeker weet dat ze niet bij jezelf vandaan komen.

Oefening baart echt kunst en hoe vaker je contact zoekt hoe makkelijker het op een gegeven moment zal gaan. Dan zul je ook gaan merken dat je de trap en de deur niet meer nodig zult hebben om contact te krijgen.

Als het de eerste keer niet lukt wees dan niet teleurgesteld. Fietsen en rolschaatsen leerde je ook niet in 1 keer.

2 Reacties

Image

Anoniem

2017-09-07 11:32:24

Sinds ik met mijn gids heb afgesproken dat een bepaald iets een teken van haar is (wat dat ‘iets’ is hou ik liever voor mezelf) kom ik dit teken werkelijk overal tegen. Vooral
op de momenten dat ik er helemaal niet mee bezig ben zodat het onverwachte effect mijn hart heel warm maakt.

Image

p

2017-09-07 11:32:36

Dankzij het boek Emed is mij veel duidelijk geworden wat een gids is, wat ze doen enzovoorts. Het maakt het onderwerp voor mij ook minder zweverig. Het is heel fijn om te weten
dat we nooit alleen zijn. Liefs, P

Voor informatie of het maken van een afspraak, mail, Sms of WhatsApp info@barbara-paragnost.nl 06 23 29 58 90