Gevoelige mensen en jezelf afsluiten

Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen. Zij zijn gevoelig voor de sferen om hen heen en pikken deze automatisch op. Als een gevoelig persoon een ruimte binnenkomt waar net laaiende ruzie is Barbara Bandel - Juiste Paragnost, Paragnosten geweest dan zal hij of zij dit aanvoelen. Of als er bijvoorbeeld spanning tussen mensen heerst dan kun je dit als gevoelig persoon ook feilloos aanvoelen.

Het kan je een heel naar en onbestemd gevoel bezorgen omdat je "iets" voelt wat niet o.k. voelt maar je kan niet precies voor jezelf verklaren wat het is. Omdat kinderen (tot circa 7 a 8 jaar) nog met 1 been in de andere wereld staan waar ze net vandaan komen en daardoor ook erg gevoelig zijn, kunnen zij met hun extra antennes heel goed aanvoelen hoe een ander persoon in zijn of haar vel zit.

Probeert mama positief te doen terwijl ze zich van binnen verdrietig voelt dan zal een kind zo door het gemaakt positief-doen heen prikken.

Als je op plekken komt waar veel mensen komen b.v. op een receptie, in een kroeg, tijdens winkelen etc. dan is het handig om je van tevoren af te sluiten voor alle energieën waarmee je in aanraking gaat komen. Doe je dit niet dan kan je energie weggezogen worden door mensen die minder energie dan jij hebben. Dit doen ze niet bewust maar het is voor jou wel vervelend. Of je kunt b.v. heel vrolijk naar de bioscoop gaan maar als je dan toevallig net naast iemand gaat zitten die depressief is dan heb je kans dat je deze gevoelens oppikt en op die manier zelf een depri gevoel krijgt.

Dit kun je voorkomen door jezelf voordat je thuis weggaat af te sluiten. Je sluit je ogen en je visualiseert dat je jezelf omringd met een helder wit licht; van kruin tot tenen, helemaal om je heen. Zo blijft je energie bij je en de energie van de ander kan niet bij je komen. Simpel en heel doeltreffend!

2 Reacties

Image

Renée

2017-09-07 09:38:44

Jezelf afsluiten is inderdaad een ‘must’ voor ons hoog-gevoeligen. Ik vind het fijn dat ik mijn kinderen –die beiden
ook hooggevoelig zijn – als ouder hiermee kan helpen. En ik weet inderdaad dat ze door hun gevoeligheid vaak dwars door mij heen kunnen kijken haha.

Image

Brenda

2017-09-07 09:38:19

Vroeger vond ik mijn gevoeligheid best lastig om mee om te gaan. Nu zie ik gelukkig ook de vele voordelen ervan.
Ik sluit me elke dag af en ben heel zuinig op mijn energie. Plan niet meer teveel in een week en dat werkt
heel goed! Liefs, Brenda

Voor informatie of het maken van een afspraak, mail, Sms of WhatsApp info@barbara-paragnost.nl 06 23 29 58 90