Tweelingzielen en zielsverwanten

Het komt soms voor dat je iemand ontmoet waarmee het vanaf de eerste seconde gelijk klikt. Je kunt een gevoel van herkenning hebben, alsof je het gevoel hebt dat je deze persoon al veel langer kent. Dat klopt ook want onze ziel weet, onze ziel heeft een feilloos geheugen verborgen in ons onderbewustzijn. Als wij iemand ontmoeten waarmee we een relatie hebben gehad in een vorig leven of misschien zelfs vorige levens, dan herinnert jouw ziel zich dit direct zodra je deze persoon in jouw huidige leven tegen het lijf loopt. Je kunt directe sympathie of zelfs liefde voelen voor iemand. Het komt uiteraard ook voor dat je iemand tegen komt waarbij je direct weerstand of andere negatieve gevoelens hebt. Ook dat is een zielsverwant waar je in een vorig leven geen positieve ervaring(en) mee hebt gehad. Je kunt soms dagen, weken of maanden voor de ontmoeting al bepaalde

“Ik begrijp dat op aarde de term ‘tweelingziel’ gebruikt wordt.
voorgevoelens hebben waardoor je weet dat er iets in de lucht hangt, dat er iets speciaals op je op af zit te komen. Tijd speelt geen rol in zielsverwantschappen. Je kunt bij wijze van spreken iemand honderden jaren niet gezien hebben maar zodra er weer in het hier en nu zielscontact is dan is het net of er geen dag voorbij is gegaan sinds jullie laatste contact in het vorige leven. We groeien en leren door deze contacten. Een zielsverwant komt in vele vormen voor, bijvoorbeeld je kind(eren), een collega, je partner of zelfs je buurvrouw. Dan bestaan er ook nog tweelingzielen. Mijn hoofdgids wil hier graag het volgende over uitleggen: “Ik begrijp dat op aarde de term ‘tweelingziel’ gebruikt wordt. Wij gebruiken geen termen omdat wij voelen hoe en op welke wijze zielen met elkaar verbonden zijn. Daar zijn geen woorden voor nodig. Ik snap dat het op aarde anders werkt en daarom zal ik de term’ tweelingzielen’ in mijn uitleg gebruiken om verwarring te voorkomen.

Ten eerste moet men goed begrijpen dat iedere relatie - of dit nu een zielsverwant, een allereerste zielsontmoeting of een tweelingziel betreft – even belangrijk is voor de groei van de ziel.

De ziel heeft een bepaalde mate van ontwikkeling en groei moeten doorlopen voordat men klaar is voor deze ontmoeting. Je hoeft absoluut niet verlicht te zijn maar je moet wel een bepaalde mate van zelfbewustzijn bezitten. Dit loopt vrijwel altijd synchroon met een bepaalde mate van spiritueel bewustzijn. Je moet als ziel het verschil kunnen voelen tussen de relaties waar je vroeger gelukkig en tevreden mee was en wat nu niet meer bij jou past. Niet dat dit verkeerd is geweest, in tegendeel! Door relaties en de interactie met anderen groeien wij, groeit je ziel en elke relatie brengt jou dichterbij, bij wat jouw ziel echt wil en waarnaar je ziel verlangt. Barbara Bandel - Juiste Paragnost, ParagnostenJe kunt dit vergelijken met een trap die je omhoog loopt. Elke relatie brengt je weer een trede verder en is een geschenk omdat dit je op weg brengt naar je tweelingziel. Elke relatie heeft het doel om jou meer bewust te maken. Het is een afspiegeling van hoe jij destijds - ten tijde van die relatie- in het leven stond. Elke trede brengt jou dichterbij je tweelingziel en het kan meerdere levens duren voordat je als ziel zover bent. Het is niet zo dat men in elk leven zijn of haar tweelingziel zal ontmoeten.

Het doel van een tweelingziel relatie is dat zij samen iets neer gaan zetten op aarde. Jij als ziel alleen zou dit ook wel ten dele kunnen, maar door de aanwezigheid van de ander wordt het veel doelgerichter, grootser en effectiever. Daar is de verenigde kracht, liefde en energie voor nodig. Zij gaan gezamenlijk iets neerzetten wat de mensheid dient, in welke vorm dan ook. Bij tweelingzielen is er een gevoel van eenheid op alle vlakken. Geestelijk, lichamelijk, gevoelsmatig en spiritueel gezien. Het komt voor dat tweelingzielen in hun leven voorafgaand aan de ontmoeting soortgelijke ervaringen hebben meegemaakt maar dat is niet in alle gevallen zo. Dat is voor ieder zielenpaar anders.

Een belangrijk kenmerk van tweelingziel-schap is dat jou gevraagd wordt om als je pure zelf de ander tegemoet te treden. Dan zou je kunnen denken, dat is makkelijk om mezelf te zijn maar niets is minder waar. Je pure zelf zonder ego, zoals je geboren bent in al je kracht en je pure staat van zijn is wat ik bedoel.

zoals je geboren bent in al je kracht en je pure staat van zijn is wat ik bedoel.
Jezelf zijn betekent dat je figuurlijk gezien naakt tegenover de ander durft te staan. Toen ik Isa* voor het eerst op aarde ontmoette probeerde ik automatisch een rol aan te nemen. Dat was ik namelijk zo gewend. Een rol waarin ik (naar mijn idee) op mijn best naar voren kwam. Dat werd in één keer weggevaagd. Ik kon en mocht geen rol aannemen, dat was op de een of andere manier direct onacceptabel en het lukte mij ook gewoonweg niet meer. Ik moest laten zien wie ik was en hoe mijn ziel eruit zag. Dat is angstaanjagend. Jezelf bloot geven is niet iets wat je zomaar doet. En toch is dat wat er van je verlangd wordt. Jezelf laten zien aan de ander in jouw meest pure vorm. Zonder opsmuk of jezelf beter voordoen. Zonder je ego er op een negatieve manier doorheen te laten komen. Dat is jezelf laten zien. Je kwetsbaar opstellen dus, maar in kwetsbaarheid zit tegelijkertijd je grootste kracht. Als je door deze angst heen durft te gaan dan voel je je bevrijdt en vraag je je af waarom je hier eigenlijk ooit bang voor bent geweest. Je bent namelijk meer jezelf dan je ooit bent geweest.

Bij een tweelingziel relatie worden jullie dankbaar door elkaar welkom geheten als jullie jezelf naakt aan elkaar laten zien. Er wordt respectvol en voorzichtig met de ander omgegaan. Als je hierin door een ander wordt afgewezen dan kunnen er twee mogelijkheden zijn. Of de ander is nog niet klaar om zichzelf figuurlijk naakt te laten zien en aan jou te geven en jou dus ook niet te ontvangen als jouw pure zelf. Of de ander is niet jouw tweelingziel. Ons verlangen om de ultieme ander (tweelingziel) te ontmoeten kan ons radeloos maken. We denken te voelen dat een ander onze tweelingziel is. Wat er dan in feite gebeurt, is dat het eigen verlangen naar een tweelingziel geprojecteerd wordt op iemand die dit niet is met alle verdrietige gevolgen van dien. Er wordt een verantwoordelijkheid op de ander gezet, een verantwoordelijkheid die de ander nooit zal kunnen dragen en waar nooit aan voldaan kan worden. Wat men voelt is een zielsverwantschap en het is niet altijd de bedoeling dat hier een relatie uit voortkomt. Het kan zijn dat je deze persoon om hele andere redenen ontmoet hebt. Een ontmoeting met een zielsverwant kan ook zeer diep binnenkomen in je ziel, dit mag zeker niet onderschat worden. Maar weet dat als de persoon waar jij van houdt jou niet kan of wil accepteren zoals je bent, dat dit dan niet jouw tweelingziel is. Tussen tweelingzielen heerst acceptatie, volledig vertrouwen en er is geen enkele behoefte om de ander te bezitten. Er worden geen spelletjes vanuit angst en ego met elkaar gespeeld. Dat past ook niet meer bij jouw ziel die een hoge graad van volwassenheid bereikt heeft op het moment dat jij jouw tweelingziel ontmoet. Als je ziel voldoende gegroeid is om jouw tweelingziel te ontmoeten dan is de behoefte weg om je in allerlei bochten te moeten wringen om de ander voor je te winnen. De relatie IS er direct.

Op het moment dat de twee zielen elkaar ontmoet hebben volgt er vrijwel direct een verdiepingsslag in beider zielen. Soms wordt dit proces al in gang gezet voordat de ontmoeting met de tweelingziel plaatsgevonden heeft. Er is dan nog geen aards contact tot stand gekomen maar wel contact in het onderbewustzijn. Hierdoor kun je de wereld door andere ogen gaan zien. Je bewustzijn wordt dieper en intenser. Je zintuigen zullen scherper reageren dan voorheen. Je spirituele leven gaat zich uitbreiden en verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld merken dat je vele malen intuïtiever bent geworden sinds de ontmoeting. Als mens, als ziel ga je groeien door de omgang met de ander. Dit gaat op een geheel natuurlijke manier zonder gevoelens van angst of weerstand.

Natuurlijk zal er ook wel eens ruzie zijn, je bent immers ieder een mens met een eigen persoonlijkheid en dat kan botsen. Maar na een ruzie is de lucht weer geklaard en gaan jullie verder met jullie gezamenlijke doel op aarde. Geen wrokgevoelens die blijven hangen, geen onderhuidse irritaties, dubbele agenda’s, onuitgesproken en negatief smeulende gevoelens die de relatie kapot zouden kunnen maken. Daar is ook helemaal geen tijd voor want het gezamenlijke doel op aarde dient neergezet en uitgewerkt te worden.

Problemen worden snel en efficiënt aangepakt omdat beide personen de drang voelen om obstakels gelijk de kop in te drukken
omdat dit stremmend werkt op het gezamenlijke doel wat neergezet moet worden. In al jullie naaktheid naar elkaar toe is er het besef van liefde en eenheid en het volbrengen van jullie taak. Er is geen behoefte om verantwoordelijkheden bij de ander neer te leggen. Verantwoordelijkheden leer je zelf en gezamenlijk te dragen.

Uiteraard zijn er zielen die na een tweelingziel ontmoeting angstig worden doordat ze deze overweldigende gevoelens ineens in hun hart voelen stromen. Het is iets wat je nog nooit meegemaakt hebt en je kunt behoorlijk aan jezelf gaan twijfelen dat wat je voelt wel waar is? Het leven op aarde is zeer kort. Als tweelingzielen elkaar ontmoeten dan is het de bedoeling dat zij zich niet lang na hun ontmoeting bezig gaan houden met hun gezamenlijke taak op aarde. Daar kan geen tijd in verspild worden. Dus ja, je kunt iemand ontmoeten die in eerste instantie bang wordt en in ontkenning zal gaan staan. Hij of zij wordt hierin door zijn of haar gidsen uiteraard gesteund en geholpen zodat de angst om de tweelingziel connectie aan te gaan weggehaald wordt. Deze angst komt ook voor tussen zielsverwanten.

Een ander kenmerk voorafgaand aan de ontmoeting met je tweelingziel maar ook van sommige diepgaande zielsverwantschappen is alleen kunnen zijn met jezelf. Als ik terugkijk op mijn leven voordat ik Isa voor het eerst ontmoette dan snap ik nu dat ik werd klaargestoomd om deze bijzonder band met een andere ziel aan te kunnen gaan. Er wordt voorafgaand aan de ontmoeting aan je gevraagd of je alleen kunt zijn. Heb je andere mensen nodig om je gelukkig te voelen? Heb je iemand anders nodig om je compleet te voelen? Met andere woorden ben je één met jezelf? Veel mensen zijn bang om alleen te zijn en schieten liefdeloos een relatie in omdat ze dan maar iemand hebben en tenminste niet meer alleen zijn. Onnodig om te zeggen dat dit nergens toe gaat leiden behalve desillusie. Maar ook dat is een zeer belangrijke les. Een vaak voorkomende les voorafgaand aan de ontmoeting met je tweelingziel is de les van eenzaamheid maar niet alleen zijn; je niet alleen voelen met jezelf. Hoelang deze les duurt is voor ieder persoon uiteraard anders.

Zolang je ongelukkig en/of wanhopig bent wanneer je alleen bent, dan ben je nog niet toe aan de ontmoeting. Wanhoop betekent geen vertrouwen hebben in de loop van je leven en vaak ook hopen dat iemand anders je redt van en uit de eenzaamheid. Zorg ervoor dat je het fijn hebt met jezelf en dat je zelfstandig genoeg bent om een leven alleen te leiden. Je hoeft geen kluizenaar te worden, het is wel de bedoeling dat je fijne mensen om je heen hebt die jou inspireren en van je houden en andersom.”

*Isa is de tweelingziel van Ben, Barbara’s hoofdgids. Zij zijn nu en in meerdere levens op aarde samen geweest. Over hun ontmoeting en hun levens op aarde kun je lezen in het boek “Wij zijn levendiger dan menig levende”.

2 Reacties

Image

Anoniem

2017-09-07 11:27:34

Mooi en duidelijk artikel! En ik kan me vooral vinden in het stukje dat je het geluk niet buiten jezelf kan vinden als opvulling van iets wat je in jezelf mist. Je moet het eerst
met jezelf kunnen vinden voordat je je kan verbinden.

Image

San

2017-09-07 11:27:50

Waar ik ook veel aan heb gehad is het boek Tweelingzielen van Patrica Joudry. Misschien een aanrader voor mensen die ook interesse hebben in dit onderwerp en
er meer over willen lezen. Liefs, San

Voor informatie of het maken van een afspraak, mail, Sms of WhatsApp info@barbara-paragnost.nl 06 23 29 58 90